Fietsbrug over de Ring komt er toch

Het is moeilijk om zich in te beelden dat we binnenkort gewoon over de Ring van Zaventem zullen kunnen fietsen, toch zal het in de toekomst mogelijk zijn: vanaf 2017 wordt er namelijk gebouwd aan een nieuwe fietsbrug over de Ring in Zaventem, die de HST-fietsroute tussen Leuven en Brussel komt vervolledigen.

De zogenaamde HST-route tussen Brussel en Leuven is al enkele jaren in gebruik, maar de missende link met de Ring blijft een enorme barrière voor fietsende pendelaars. De brug over de Brusselse Ring zal Zaventem met de industriezones in Diegem verbinden. Het zal dus mogelijk zijn om ongehinderd vanuit Leuven naar Brussel te fietsen en zo krijgen pendelaars krijgen snel en comfortabel alternatief voor de toenemende files in en rond de hoofdstad.
Het project is een flinke investering en het de fietsbrug werd dan ook al meermaals aangekondigd en uitgesteld. Begin 2016 kondigde Vlaams Minister van Mobiliteit, Ben Weyts (NVA) aan alles willen te doen om het project eindelijk van start te kunnen laten gaan. Slechts 5 van de vereiste 14 miljoen euro waren tot nu toe uitgetrokken maar de Vlaamse regering brengt hier veranderingen in door de resterende 9 miljoen euro vrij te maken om de fietsbrug over de Brusselse ring versneld te realiseren.

 

Bron: ProFacility.be

Waar wonen de superrijken?

In Londen wonen 4.363 mensen die meer dan 30 miljoen dollar bezitten. De Britse hoofdstad huisvest daarmee de meeste HNWI’s ter wereld, gevolgd door Tokio (3.575 HNWI’s), Singapore (3.227 HNWI’s) …

Read more