Gezondste kantoor van Europa staat in Gent

Het is een Europese primeur in Gent: het eerste kantoorgebouw dat gezonde bacteriën in de ventilatiekanalen zal verstuiven om de luchtkwaliteit te verbeteren. WATT The Firms neemt de proef op de som en mag zich zo het gezondste kantoor van Europa noemen.

Onderzoek toont namelijk aan dat een betere luchtkwaliteit op kantoor het ziekteverzuim tot 10 procent kan doen verlagen en de productiviteit in even grote mate kan doen toenemen. Het is zo eenvoudig als het klinkt: om voor een betere luchtkwaliteit op kantoor te zorgen, worden gezonde bacteriën in de ventilatiekanalen verstoven.

Enkel natuurlijke organismen

Het is het Oostendse bedrijf TakeAir die het unieke systeem ontworpen heeft en in Gent zal lanceren. Takeair maakt hiervoor enkel gebruik van natuurlijke organismen en niet van detergenten, pesticiden of andere schadelijke stoffen.

Luchtkwaliteit revolutionair verbeteren

Experten zijn het erover eens: het is een revolutionaire manier om de luchtkwaliteit op de werkplek te verbeteren. Dat de buitenlucht tegenwoordig sterk vervuild is mag dan wel algemeen geweten zijn, volgens specialisten staan we nog veel te weinig stil bij het feit dat de binnenlucht eigenlijk even ongezond kan zijn. Jo Pannecoucke, CEO TakeAir: "Mensen die in de stad wonen, besteden gemiddeld meer dan 90 procent van hun tijd binnen. Voor een groot deel is dat op het werk, en dus lopen ze zo meer risico om ziek te worden. Dat willen we nu aanpakken met dit nieuwe systeem."

Uw eigen gezond kantoor?

Source: KMO-Insider.biz

Een bedrijfspand huren? Welke kosten betaal je dan?

Huurwaarborg is geen verplichting Bij de verhuur van een woning is het wettelijk verplicht om een huurwaarborg van twee maanden te stellen. Dat is niet zo wanneer je een gebouw huurt in het kade…

Read more