Google-baas investeert 100 miljoen in vliegende auto’s

Google-stichter Larry Page investeert in het grootste geheim meer dan 100 miljoen dollar van z’n persoonlijk fortuin in bedrijven die vliegende auto’s proberen te ontwikkelen.

Zee Aero en Kitty Hawk
Bloomberg schrijft dat Larry Page bij het Amerikaanse Zee Aero, een startup opgericht in 2010, zelfs een eigen kantoor heeft. Naast Zee Aero krijgt ook de spinoff Kitty Hawk geld van Larry Page.

Er bestaan slechts enkele onduidelijke foto’s van het prototype dat Zee Aero momenteel aan het testen is. Daarop is te zien hoe een toestel in de vorm van een vogelbekdier wordt aangedreven door acht propellers bevestigd op dakbalken. Achteraan bevat het toestel twee propellers, wellicht voor de besturing. Er is op de foto’s geen ruimte te zien voor passagiers of bestuurders.

AeroMobil
In Europa werkt het Slovaakse AeroMobil momenteel aan de lancering van de eerste vliegende auto. Volgend jaar zou de auto die zich op twee minuten in een vliegtuig kan transformeren in productie gaan. Naar verwachting zal zo’n toestel enkele honderdduizenden euro’s kosten. In de lucht zou het snelheden tot 200 km/uur moeten halen.

Terrafugia
Het Amerikaanse bedrijf Terrafugia brengt binnen twee jaar een prototype uit van een vliegende auto , die 322 km per uur kan vliegen over een afstand van 800 kilometer. De eerste toestellen zouden dan binnen acht jaar verkocht kunnen worden.

Terrafugia claimt dat z’n vliegende wagen, die de naam TF-X meekreeg, ‘deur-tot-deur transport’ zal kunnen aanbieden. De vliegende auto’s kunnen immers net zoals een gewone auto in de garage of op de oprit geparkeerd worden. Om op te stijgen is het toestel uitgerust met uitklapbare vleugels en twee elektrische motoren. Eens het toestel in de lucht hangt zal het aangedreven woorden door een motor van 300pk. De batterij die de elektrische motoren kan aandrijven wordt volgens de fabrikant opgeladen door de motor of door een oplader verbonden met een stopcontact.

 

Source: express.live

Het klassieke kantoormodel staat onder druk

De Amerikaanse chipproducent Intel voorspelt in een witboek over de toekomst van kenniswerk wel het einde van het kantoor als bestemming voor de dagtaak. In de visie van Intel wordt het nieuwe kan…

Read more