Heldergroen Haarlem - Reaching for ultimate flexibility

Op een doordeweekse ochtend is de begane grond van de Droste silo leeg....

Om 9 uur zakken grote tafels langzaam met computers en al naar beneden. Een frisse nieuwe werkdag kan beginnen! Aan het einde van de dag verdwijnen de werkplekken weer in het plafond. De ruimte is klaar voor ander gebruik: een lezing, een diner, een party, een promotie van een nieuw product, een tentoonstelling of een avondje yogales. Studio Heldergroen dient wat ons betreft als voorbeeld voor andere gebouwen om na te denken over de mogelijkheden voor dubbelgebruik van (overwegend leegstaande) kantoorruimte.

 

Studio Heldergroen heeft naar drie zijden een geheel glazen gevel. Hier toont de ruimte zijn transparantie en geeft het van binnenuit een fantastisch uitzicht op het water en de binnenstad van Haarlem. De studio heeft aan één zijde een volledige dichte zone waarin alle ondersteunende voorzieningen zijn opgenomen die het kantoor nodig heeft zoals: toilet, garderobe, keuken, kasten en een serverruimte. De wand is puur functioneel ingedeeld, maar oogt sculpturaal door de geïntegreerde banken, ladekasten en plafondnissen voor de ophijsbare tafels.

 

Als gevolg van de dynamische ruimte op de begane grond ontstaat er een fysieke interactie met de organisatie van Heldergroen en aantrekkingskracht op de omgeving. De ruimte zorgt voor een prettige en creatieve atmosfeer om in te werken. Het ademt het verhaal dat Heldergroen graag aan haar opdrachtgevers wil vertellen:

“duurzaamheid en innovatie kunnen en mogen leiden tot aantrekkelijke en winstgevende projecten. En communicatie begint bij laten zien wie je werkelijk bent.”

Beelden: Cornbread Works

Source: Zecc.nl

How to Split Equity Among Your Startup’s Founders

- By Deborah Petersen One of the toughest challenges for founders of a young company is deciding how to split the equity among the founders and early hires. This is especially complex when cof…

Read more