ING België leent 100 miljoen euro aan innovatieve kmo's

ING België zal de komende twee jaar 100 miljoen euro lenen aan innovatieve kmo's die moeite hebben om aan financiering te geraken. Dat is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen de bank en de Europese Investeringsbank (EIB), die helpt de ambities van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen - of Junckerfonds - waar te maken.

De Europese Unie en de EIB stellen in het kader van het Junckerfonds 21 miljard euro ter beschikking. Dat geld dient als garantie en moet investeringen ter waarde van alles samen 315 miljard euro mogelijk maken. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wil zo de economische groei in Europa een boost geven.

ING België levert nu zijn bijdrage aan de ambities van het Junckerfonds. Het tekent vandaag met de EIB een samenwerkingsakkoord waardoor de bank innovatieve Belgische kmo's bijkomende financiering kan bieden tegen voordelige tarieven. "Dit akkoord zorgt ervoor dat het Europese investeringsplan ook Belgische bedrijven bereikt. De komende twee jaar zal ING België 100 miljoen euro kunnen lenen aan innovatieve kmo's en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen", maakt Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen bekend.

Concreet zal de EIB via haar Europees Investeringsfonds (EIF) garant staan voor de leningen. Het EIF is het vehikel waarmee de Europese Investeringsbank het Junckerfonds implementeert. Eerder werden in België ook al akkoorden afgesloten met de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en het Waalse Sowalfin.

Uit schattingen van de EIB blijkt dat het Junckerfonds al voor meer dan 60 miljard euro aan investeringen heeft losgeweekt.

Source: HLN.be

9 tips voor een opgeruimde bureau

Het spectrum gaat van een compleet leeg bureau waar niks op een andere (lees: verkeerde) plaats terechtkomt tot één waarvan je niet meer weet wat de kleur van de tafel is”, merkt productiviteitstr…

Read more