Komt Elon Musk's revolutionaire droomproject naar Europa?

Hyperloop, het revolutionaire transportsysteem dat door Elon Musk werd bedacht, komt naar Europa. Zo heeft Hyperloop Transport Technologies bekend gemaakt dat het een akkoord heeft met de steden Wenen, Bratislava en Budapest om ze met elkaar te verbinden. In amper 10 minuten zou je van de ene stad naar de andere kunnen reizen.

Het ontstaan van Hyperloop

De plannen om een supersnelle manier van reizen te introduceren zijn er al langer. Maar niemand heeft ze echt tot realiteit gebracht. Tot serie-entrepreneur Elon Musk er zijn schouders onderzette. Hij bedacht een systeem waar capsules tegen hoge snelheid door een vacuüm getrokken tunnel razen.

Dat alles op magnetische rails waardoor er geen frictie is, geen wind én geen kans op botsingen - dat zorgt ervoor dat capsules tegen een rotvaart door de tunnel zouden kunnen vliegen. Hyperloop was geboren.

Musk liet echter weten dat hij te weinig tijd had om Hyperloop te lanceren. Daarom stelde hij de plannen voor iedereen beschikbaar. Enkele bedrijven gingen met de plannen aan de slag.

Komt Hyperloop binnenkort naar Europa?

Een ervan, Hyperloop Transportation Technologies, heeft nu een akkoord gesloten om mogelijk het eerste Europees Hyperloop-netwerk te gaan bouwen. Het bedrijf maakte een deal met de overheid van Slovakije om te onderzoeken of de steden Bratislava, Wenen (Oostenrijk) en Budapest (Hongarije) met elkaar kunnen verbonden worden via Hyperloop.

Opvallend: de afstand tussen de verschillende steden is niet zo groot. Met de auto liggen Wenen en Bratislava slechts 80 kilometer van elkaar en doe je over dat traject nét geen uur. Hyperloop zou slechts 8 minuten doen over het traject.

De 200 kilometer lange afstand tussen Bratislava en Budapest doe je met de auto in 2 uur . Hyperloop zou de tijd scherpstellen naar ongeveer 10 minuten.

Het is nu aan Hyperloop Transportation Technologies om te onderzoeken of de voorgestelde trajecten realistisch zijn. Daarnaast zal er een voorstel worden gelanceerd over de financiering van het project.

De toekomst van Hyperloop

Hyperloop Transportation Technologies wordt gesteund via crowdsourcing die werd opgehaald bij verschillende wetenschappers, designers en ingenieurs. Momenteel is het bezig met de uitbouw van een test-track in Californië dat tegen 2018 operationeel zal zijn.

Hyperloop Transportation Technologies is een van de twee die aan de slag is om de Hyperloop realiteit te maken. Tegenhanger Hyperloop Technologies, dat gesteund wordt door venture capital firma's, is ook begonnen met de bouw van een test-site in de Amerikaanse staat Nevada.

Elon Musk mag tevreden zijn. Met de ontwikkeling van de test-tracks in de Verenigde Staten en Europese plannen lijkt Hyperloop elke dag realistischer te worden.

 

Source: Bloovi.be

Google unveils plans for 1m sq ft London headquarters

The facilities will include a cafe, gym and pool as well as a rooftop track and ground-floor retail spaces, according to the company's application for permission to build. The campus has been de…

Read more