Nieuwe hoofdzetel van Barco genomineerd voor internationale vastgoedprijs

Het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers Architects heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de International Property Awards.

In Londen vond eind oktober de Europese selectie plaats voor de International Properties Awards. Dit evenement bekroont in vier hoofdcategorieën (architectuur, vastgoed, projectontwikkeling en interieur) opvallende vastgoedprojecten en bedrijven. De Europese geselecteerden nemen het in de finale op tegen de genomineerden van de andere continenten. Op 12 december worden, opnieuw in Londen, de winnaars bekend gemaakt

Jaspers-Eyers Architects maakte in Londen kans op vijf nominaties; het werden er uiteindelijk twee. In de subcategorie Best Office Architecture is de nieuwe hoofdzetel van Barco een kanshebber op een prijs. The Circle, zoals het gebouw heet, is een verlengstuk van de oude Barcogebouwen en ligt vlakbij de E17 in Kortrijk. Het is een cirkelvormig volume van 75 meter in diameter en een hoogte van 25 meter. Naast kantooroppervlakte omvat het gebouw met een oppervlakte van 30.000 m² ook onderzoeks- en ontwikkelings-ruimtes, een demonstratieruimte, een auditorium en een bedrijfsrestaurant voor de 1500 werknemers op de campus en de buitenlandse bezoekers.

In de categorie best Mixed-Use Architecture is Jasper-Eyers Architects genominineerd met het project Le Toison d'Or van Prowinko. Het Toison d'Or-project op de Guldenvlieslaan te Brussel werd ongeveer een jaar geleden officieel ingehuldigd. Verdeeld over negen verdiepingen omvat het gebouw13.229 m² winkelruimte en 16.928 m² n hoogkwalitatieve residentiële ruimte. Het winkelgedeelte biedt onderdak aan onder meer de bijna 9 meter hoge Apple Store, alsmede de grootste Zara van België en de enige Marks & Spencer van België.

 

 

Bron: Trends.be

3 Mental Workouts to Achieve Entrepreneurial Greatness

Mantra your way to happiness The lifestyle of an entrepreneur is a pretty hectic one, and I freely concede that it's hard to smile when something goes haywire. But if you let it make you unhap…

Read more