Quantum Building, een plek waar uw ideeën ruimte krijgen

Brought to you by: Key Estate Key Estate

Op het vlak van architectuur geeft het gebouw zijn prominente plaats aan de Dampoort zowel plastisch als dramatisch vorm. Het gebouw fungeert als baken in het stedelijk weefsel. Het oogstrelende gevelconcept is de vertaling van een transparant opzij waaiend doek. De zijgevels appelleren dan weer aan de robuuste pakhuisarchitectuur uit het verleden. De bijzondere overkraging per verdieping creëert een plastisch front dat enerzijds de inkom overkapt en anderzijds vanaf de terugwijkende rooilijn plaats maakt voor een nieuw en groen Oktrooiplein.

Name: Quantum Building
Location: Oktrooiplein 1
9000 Gent

Quantum Building beschikt over een compacte en functionele lay-out met een excellente netto/bruto verhouding. Het H-vormig grondplan in combinatie met de verdiepingshoge beglazing verzekert een hoge natuurlijke daglichtinval voor elke werkplek in het gebouw. De lichte kleur van de gevelbekleding in het atrium draagt bij tot een maximale daglichtweerkaatsing.

Duurzaamheid is de leidraad in het ontwerp en de uitbating van het Quantum Building. Het klimaat-regulerend gevelconcept zorgt voor een aangename werkomgeving op de juiste temperatuur. Bovendien staat het gebouw voor het grootste deel in voor zijn eigen energievoorziening, dankzij de geothermie en zonnepanelen op het dak. Het gebouw beschikt over de duurzaamheidsscore BREEAM Excellent en scoort uitmuntend op de Duurzaamheidsmeter van de stad Gent. De extreem lage verbruik- en onderhoudskosten zijn het gevolg van deze doordachte duurzaamheid. In cijfers behaalt het gebouw een E-peil van 48 en een K-waarde van 29. Het gebouw inspireert zijn gebruikers om het gezond te gebruiken. De centraal gelegen en goed zichtbare trapkernen gaan het gebruik ervan stimuleren.

 

 

 

Source: Alides
 

How to Split Equity Among Your Startup’s Founders

- By Deborah Petersen One of the toughest challenges for founders of a young company is deciding how to split the equity among the founders and early hires. This is especially complex when cof…

Read more