Voormalige cement fabriek omgetoverd tot werkplek en woonplaats

Ben je op zoek naar een woon- of werkruimte, dan ga je meestal toch veilig voor een gewoon huis of kantoor. Toch zijn er ook mensen die het juist een uitdaging vinden om van een ruimte dat voor een totaal ander doel wordt of werd gebruikt een woonruimte te maken. Zo kocht architect Ricardo Bofill in 1973 een verlaten cementfabriek in Barcelona, dat op de rand van instorten stond.

De oude fabriek bestond uit meer dan dertig opslagplaatsen, ondergrondse gangen en een enorme machinekamer. Door verschillende structuren te slopen, het cement schoon te maken en het juist blootstellen van verborgen kenmerken, maakte hij er met behulp van Catalaanse ambachtslieden in zo’n twee jaar tijd een fantastische nieuwe ruimte van. Hij gebruikt het optrekje met een oppervlakte van ongeveer vijfhonderd vierkante meter inmiddels als woon- en werkruimte. 

De oude kenmerken van de cementfabriek zijn nog steeds zichtbaar en zorgen voor een waanzinnige sfeer in het gebouw. De afgewerkte hoge plafonds met de moderne vloeren geven bijvoorbeeld een groot contrast. Qua verdere inrichting heeft Ricardo het erg rustig gehouden. Ook al zijn de ruimtes enorm, er is niet gekozen om veel decoratie te gebruiken, maar alleen het nodige neer te zetten, zoals vergader- en werktafels.

Dat hij er ook wilde wonen, kunnen wij ons maar wat goed voorstellen. De woonruimte is een stuk knusser ingericht. Zo staat hier bijvoorbeeld een wit bankstel met grote kussens en is er een prachtige badkamer met een marmeren badkuip. En niet te vergeten: de tuin! Want ook die is buitengewoon mooi en groen met een hoop klimop die langs het gebouw groeit.

Source: Roomed

Key Estate is hiring talented people!

Gezocht profiel Voor de verdere uitbouw van ons kantoor in Groot-Bijgaarden zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde vastgoedmakelaar voor de verkoop en verhuur van kantoren en/of in…

Read more