Wat is een 'Passief Gebouw'?

Een passief gebouw is een zeer energiezuinig gebouw gericht op een goed winter- en zomercomfort. De warmteverliezen zijn er door een doorgedreven isolatie zo beperkt, dat er slechts een zeer kleine energievraag voor verwarming en koeling nodig is.

Het totale energieverbruik van een passief gebouw is gemiddeld 75 procent lager dan een traditionele nieuwbouw. Tijdens het grootste deel van het jaar kan het gebouw op kamertemperatuur blijven zonder een klassiek verwarmingssysteem te gebruiken. Bij de meest extreme buitencondities is er echter wél een actieve verwarmingsbron nodig. Die is weliswaar zeer klein. De warmtevraag kan bijvoorbeeld opgevangen worden door het plaatsen van een kleine radiator of convector in de leefruimte of badkamer. Aangezien er dus bijna niet meer actief wordt verwarmd, spreekt men van een 'passief' gebouw.
 

 

 

 

 

Source: Passiefhuis-platform

De moins en moins d'entreprises belges "gravement malades"

De moins en moins d'entreprises sont "gravement malades". C'est ce qui ressort du baromètre 2016 sur la santé des entreprises belges, réalisé par la société de collecte d'informations financières …

Read more