Wat is een 'Passief Gebouw'?

Een passief gebouw is een zeer energiezuinig gebouw gericht op een goed winter- en zomercomfort. De warmteverliezen zijn er door een doorgedreven isolatie zo beperkt, dat er slechts een zeer kleine energievraag voor verwarming en koeling nodig is.

Het totale energieverbruik van een passief gebouw is gemiddeld 75 procent lager dan een traditionele nieuwbouw. Tijdens het grootste deel van het jaar kan het gebouw op kamertemperatuur blijven zonder een klassiek verwarmingssysteem te gebruiken. Bij de meest extreme buitencondities is er echter wél een actieve verwarmingsbron nodig. Die is weliswaar zeer klein. De warmtevraag kan bijvoorbeeld opgevangen worden door het plaatsen van een kleine radiator of convector in de leefruimte of badkamer. Aangezien er dus bijna niet meer actief wordt verwarmd, spreekt men van een 'passief' gebouw.
 

 

 

 

 

Source: Passiefhuis-platform

WeWatt - Human Powered Bike Furniture

We fight the sitting disease by giving people energizing exercise in their daily life while travelling, working, meeting, reading or just relaxing.   WeWatt is a cycling desk that comes in dif…

Read more